Dagens fakta

Det svenska ordet penis kommer från latin och betydde ursprungligen "svans". Det latinska ordet kan, enligt vissa, härleda från det indo-europeiska pesnis.

Det latinska ordet phallus, som ibland används för att beskriva en penis, har gett upphov till det svenska ordet "fallos", som kan ha samma betydelse.

Precis som med benämningen på många andra kroppsorgan som har sexuella funktioner eller utsöndrar urin eller annan crap, uppfattas ordet penis ofta som skojigt eller humoristiskt ur ett mer barnsligt perspektiv. Det finns därför en mängd slanguttryck för penis, främst det allmänt accepterade snopp (Fniss), liksom balle, men även andra mer vulgära uttryck som kuk, stake, snase, dolme och dase. http://sv.wikipedia.org/wiki/Penis

Men man borde kanske fylla på det här lite mer, för på wikipedia är tråkiga, det finns ju massamer roliga "slang" just för den enögda, tex Schlong, petter niklas, pekpinnen, lilla soldaten, weinern, larry, trollstaven och masso massor därtill men orkar inte köra igenom hela biblioteket i hjärnan med alla fina och bra ord som man plockar fram när man minst anar det.

Låååånga och slaka hälsningar från mig

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0